karancskeszi-2karancskeszi-3karancskeszi-4
received_2695426110592540

Fürdőszoba építésére gyűjtünk egy súlyos beteg kisfiút nevelő családnak

Ketfarkukutya

  • 400000 Ft

    Cél
  • 578500 Ft

    Eddig összejött
  • 0

    Nap van hátra
Így állunk: :
144.63%
Ennek a gyűjtésnek már vége.
Karancskeszi, Magyarország

Ketfarkukutya

86 Projekt | 0 Likeolt projekt

Bővebben.

About the campaign creator

×
Ketfarkukutya
Karancskeszi, Magyarország
86 Projektek | 0 Likeolt projektek

Kontakt

FB link

Egy Nógrád megyében, Karancskeszin lakó, kétgyerekes családnak szeretnénk segíteni, hogy meg tudják építeni a fürdőszobájukat. Ennek akadálymentesnek is kell lennie, mert a kisebb gyermekük sajnos súlyos beteg: a kétéves kisfiú mozgásszervi fejlődési lemaradásban van és nem is lát. A családapa kőműves, feleségével egy 15 éves fiút is nevelnek, aki szakközépiskolába jár. Az apukának általában tavasztól a tél beálltáig van munkája, építkezéseken dolgozik, leginkább helyi vállalkozóknak. A kisebb fiú születése előtt az édesanya is dolgozott, de azóta nem tud elmozdulni mellőle, bölcsődébe nem adhatja.

 

Négy éve sikerült egy közepes állapotú régi házat vásárolniuk, amit az apuka apránként felújított. Van egy nagy konyha és egy nagy szoba, ami már elkészült. A meleget a konyhában beüzemelt fatüzelésű kályha adja, amire korábban a budapesti II. kerületből szerveződő “Help for fun” csapata gyűjtötte össze sikerrel a pénzt. A csapat jó kapcsolatban van a családdal, ünnepekkor is igyekeznek látogatni, segíteni őket. A fürdőszobában néhány hónapja még csak az üres téglafal volt. Egy újabb akcióval a civileknek sikerült 450 000 forintot összegyűjteniük, amiből az apuka és a nagyobbik fiú elkezdhették kialakítani a fürdőszobát.

 

Bojlert is kaptak adományként ehhez, amit el is juttattak Karancskeszire. A közös erőfeszítéseknek hála a villany már be van vezetve, vannak villanykapcsolók és konnektorok is. Az adományokból a tél folyamán elkezdhették kiépíteni a vízhálózatot, a zuhanyzó, mosdó, WC beszerelést. Januárban reményeik szerint végezni is tudnak a munka első fázisával. A civil csapat abban kéri a segítségünket, vagy ahogy ők írták: “kedves MKKP-s barátaik segítségét”, hogy a fürdőszoba kialakításának második fázisában esedékes csempézést, burkolást, festést meg tudja valósítani a család. Ezeket a munkákat márciusra tervezi apuka és nagyfia. Erre a célra gyűjtünk most 400 000 Ft-ot a családnak. Ha teheted, szállj be a gyűjtésbe! (Utalás esetén az adományokat KARANCSKESZI FÜRDŐSZOBA vagy FÜRDŐSZOBA ÉPÍTÉS közleménnyel várjuk.)

Gyűjtési időszak: 2023. január 12-február 28.