6k

Leírás

Legyen Common Vibe stúdió Hangonyban!

Ketfarkukutya

  • 1200000 Ft

    Cél
  • 415900 Ft

    Eddig összejött
  • 0

    Nap van hátra
Így állunk: :
34.66%
Minimális összeg: Ft0 Maximális összeg Ft0
, Magyarország

Ketfarkukutya

86 Projekt | 0 Likeolt projekt

Bővebben.

About the campaign creator

×
Ketfarkukutya
, Magyarország
86 Projektek | 0 Likeolt projektek

Kontakt

FB link

Egyesületünk tagjai másfél éve magánemberként kezdtek dolgozni Ózd környéki gyerekekkel. Zenés foglalkozásokat tartunk, melyek során a tanulási nehézséggel, szociális- és egyéb zavarokkal küszködő gyerekek kibontakozhatnak. Az élmény alapú oktatásban hiszünk, ami a saját – mégis különféle – közoktatásbeli tapasztalataink következménye.
A zene sikerélményt ad a gyerekeknek, az érzést, hogy értékesek, és emellett egy szoros, családias közösséget is kapnak, ahol gyerek és felnőtt partnerként tekint egymásra.

Mostanra megvan a főhadiszállásunk is, melyet folyamatosan építünk és fejlesztünk. Hangony községtől kaptuk helyünket, Ózdtól néhány kilométerre.
Amink van jelenleg:

– Közösségi ház (stúdiószobával, lehallgató teremmel, tanulószobával, konyhával és egy nagy közösségi térrel)
– A Budapest Bár együttes jóvoltából egy kisebb stúdió berendezésünk.
– Valamint egy jól működő csapat: rengeteg gyerek, akikhez elértünk.

Szeretnénk jobban felszerelni a hangstúdiónkat és folyamatosan üzemeltetni, hogy elérhető legyen azok számára, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy jó minőségű hangfelvételeket készítsenek. Így a projekt során egy olyan közösség épül és fejlődik tovább, amely a környéken egyedülálló programot tud nyújtani minden korosztály számára. Ez azt jelenti, hogy a társadalmi tevékenységünk mellett szívesen fogadunk bárkit, aki stúdióminőségben szeretne felvenni zenét, szöveget, bármilyen előadást. Ami magában hordozza a lehetőségét olyan találkozások létrejöttének, amelyek mindenki számára a fejlődést hordozzák magukban. Együttműködések, együttesek, alkalmi projektek jöhetnek így létre, ami a környék szegényes kulturális lehetőségei között egy élénk színfolt lehetne.

Emellett heti szinten rendszeres közösségi foglalkozásokat is tartunk, illetve új gyerekeket is be tudnánk vonni a programunkba, az ország különböző területeiről akár. A Common Vibe célja, hogy a programba bevont
gyerekek olyan önálló gondolkodású fiatalokká váljanak, akik képesek önálló döntéshozatalra, legyen szó gyakorlati vagy erkölcsi-morális kérdésekről. A demokráciára nevelés és a nemzetiségi öntudat kialakulása is kitüntetett szerepet kap a
programunkban. A magyar népzene és a roma művek által a közös kultúrkincs részesévé válhat, és ezáltal is növekedhet a gyerekekben a nemzetiségi csoporthoz tartozás és a kollektív nemzettudat. A zene és a csoportfoglalkozás támogatja annak megértését, hogy a társadalomba való beilleszkedés nem elérhetetlen cél, hanem egy folyamat, amelyen segítők közvetítésével könnyebb végigmenni.

A csoportos foglalkozás kiscsoportra fókuszálva a legkedvezőbb. A gyerekcsapat, amellyel dolgozunk, tudásában, családi hátterében heterogén, így modellezve le a különbözőséget, az eltérő szokásokat, és az ebből adódó konfliktusokat egyaránt. A kiscsoportban való munka, az ez által elért jó személyes kapcsolat didaktikai eszköz is, amely segítségével nagyobb hatást tudunk elérni a gyerekek személyiségfejlődésében.
Az alkotó közeg pedig reflektál a munkavégzésre, érzékelhetőbb a fejlődés, könnyebben feldolgozható a kudarc.

Stúdiónk fejlesztésére 1 millió 200 ezer forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezáltal minden olyan technika a rendelkezésünkre állnak, amellyel a fentebb vázolt céljainkhoz közelebb kerülhetünk.

A stúdió fejlesztéséhez szükséges tevékenységek:

– a stúdió fenntartása és fejlesztése (hangszer karbantartás, gitárhúrok pótlása, amortizálódó eszközök cseréje)
– napi egy étkezés biztosítása a gyerekek számára (azokon a napokon, amikor a stúdióban vannak)
– a gyerekek, közreműködők és a munkatársak útiköltsége (Budapest – Ózd – Hangony)
– szervezetfejlesztés – fenntartás (fizetések, postaköltség az erőforrás minisztériumi pályázatokhoz stb)

Ehhez kérjük szíves támogatásukat!