mentuauto

Mentőautóra gyűjtünk egy kijevi szeretetszolgálatnak

Ketfarkukutya

  • 2800000 Ft

    Cél
  • 174602 Ft

    Eddig összejött
  • 0

    Nap van hátra
Így állunk: :
6.24%
Minimális összeg: Ft0 Maximális összeg Ft0
Budapest meg minden, Magyarország

Ketfarkukutya

86 Projekt | 0 Likeolt projekt

Bővebben.

About the campaign creator

×
Ketfarkukutya
Budapest meg minden, Magyarország
86 Projektek | 0 Likeolt projektek

Kontakt

FB link

 

Február vége óta segítjük az ukrajnai háború elől menekülőket ügyintézéssel, szállásszervezéssel, adományokkal – utóbbiról naprakész elszámolást vezetünk itt, de az adományok elosztásáról és a mindennapos munkánkról itt is olvashattok.


A 120-150 Budapesten ellátott családon túl most szeretnénk egy mentőautóval és egy furgonnyi tartós élelmiszerrel is segíteni a kijevi bajba jutottakat.

Van egy jó fej passzivista, Béla (nevezzük így, a valódi nevét nem szeretné elárulni), aki profi autószerelő – abból él, hogy lepukkant autókat vásárol, javít föl és ad el.  Egy nap az az ötlete támadt, hogy ha már annyi jármű megy át a kezén és a szerszámain, miért ne szerezhetne egy mentőautót az egyik ukrajnai szeretetszolgálatnak – megveszi tök olcsón, feljavítja, és rajtunk keresztül eljuttatja a kijevi Máltának. Szuper ötlet, gondoltuk, és hogy ne csak egy csupasz mentőautó legyen, telepakoljuk tartós élelmiszerrel – az autó belső fölszereléséről a helyiek gondolkodnak majd.

 

Azt a tervet eszeltük ki tehát, hogy Béla (maradjunk ennél a névnél) beszerzi a mentőautót, fölpimpeli, mi megvesszük tőle (anyagáron, a munkát Béla adományként teszi bele), és egy nagyon nagy bevásárlás után telepakoljuk élelmiszerrelmajd ezt az egész szállítmányt eljuttatjuk a kijevi Málta mentőseihez.

És itt jöttök a képbe ti, mert megint a segítségeteket kérjük. Úgy számoltuk (vagyis számolta Béla), hogy az autó beszerzése és fölkészítése körülbelül 1,5 millió forintból jönne ki, a rakomány, a rengeteg kaja meg újabb közel másfél millió – ezért írtuk ki 2,8 millióra a gyűjtést. (Ez igazából hozzávetőleges összeg, de valahogy be kellett lőni.) A végén, ha már csak pár százezer hiányzik, azt hozzátesszük mi, természetesen, hogy minél előbb realizálhassuk a tervet.

 

Szóval, most erre készülünk, segítetek?

 Legyen minden jobb!

(Ha önkénteskednél, itt jelentkezhetsz, ha csak alkalmanként ugranál be segíteni, itt találsz infót.)