igazgyogy2igazgyogy3igazgyogy4
igazgyogy1

Mosógépre és centrifugára gyűjtünk mélyszegénységben élő családok számára

Ketfarkukutya

  • 520000 Ft

    Cél
  • 243000 Ft

    Eddig összejött
  • 0

    Nap van hátra
Így állunk: :
46.73%
Minimális összeg: Ft0 Maximális összeg Ft0
, Magyarország

Ketfarkukutya

86 Projekt | 0 Likeolt projekt

Bővebben.

About the campaign creator

×
Ketfarkukutya
, Magyarország
86 Projektek | 0 Likeolt projektek

Kontakt

FB link

A szegregátumok lakóinak körében állandó gondot jelent, hogy mosógép híján kénytelenek kézzel mosni a ruháikat, centrifuga nélkül pedig ezek csak nagyon nehezen tudnak megszáradni. Az egyik probléma így a másikra rakódik: sokan nem tudják így biztosítani a ruhák tisztán tartását, ritkítják a mosásokat, ami ápolatlanságot/egészségügyi kockázatot eredményez, és negatív bélyeget jelent gyerekekre, felnőttekre nézve is az iskolában, munkahelyeken, közösségi terekben.

Az Igazgyöngy Alapítvánnyal együttműködve szeretnénk segíteni abban, hogy legalább néhány helyen javuljon a helyzet: mosógépeket és centrifugákat vásárolnánk, amelyek az alapítvány nevén maradnának, viszont kiadnák őket családi házakhoz, ahová az ott élők mellett a környékről is átjárhatnának mosni az emberek.

 

Az alábbi típusok lennének a legmegfelelőbbek: mosógép, centrifugaEzek együttes ára ugyan meghaladja a manapság legelterjedtebb automata mosógépekét, de mivel a leszakadó térségekben sok olyan háztartás van, ahová nincs bevezetve a víz – változtatni ezen óriási költség lenne –, így a gépesítés csak a keverőtárcsás mosógépet vagy a centrifugát jelenti, más nem jöhet szóba. (Egy mosoda létrehozása, fenntartása szintén nem vállalható költség, ha fizetőssé tennénk, nem jelentene segítséget, mert nem tudják megfizetni, ha ingyenesen elérhető, akkor pedig csak a tanult tehetetlenséget erősíti.)

Első körben 3-3 gép árára írjuk ki a gyűjtést, de elegendő adomány beérkezése esetén természetesen ennél több vásárlására és elhelyezésére is van lehetőség. Amennyiben találnánk a célnak ugyanúgy megfelelő, de olcsóbb termékeket, természetesen azokat választjuk majd. Köszönjük, ha hozzá tudsz járulni bármekkora összeggel! (Banki utalás esetén a közleményben a MOSÓGÉP szót tütnesd fel.)