tanuljteso3tanuljteso1tanuljteso2
szendro-kesz

(LEZÁRULT!) Plusz 120 adag ételre gyűjtünk rászorulóknak a szendrői bográcsozáshoz

Ketfarkukutya

  • 150000 Ft

    Cél
  • 258750 Ft

    Eddig összejött
  • 0

    Nap van hátra
Így állunk: :
172.50%
Ennek a gyűjtésnek már vége.
Szendrő, Magyarország

Ketfarkukutya

86 Projekt | 0 Likeolt projekt

Bővebben.

About the campaign creator

×
Ketfarkukutya
Szendrő, Magyarország
86 Projektek | 0 Likeolt projektek

Kontakt

FB link

A gyűjtés kódszava (banki átutalás esetén kérjük ezt tüntesd fel a közleményben): FŐZÉS SZENDRŐN

Passzivistáinkkal a Tanulj Tesó Alapítvány háromüstös közösségi főzéséhez szeretnénk csatlakozni a Borsod megyei Szendrőn. A három üstjük mellé egy negyediket is szeretnénk megtölteni: ez plusz 120 adag főtt ételt jelent, ha besegítetek!

A Tanulj Tesó csapata minden hónap végén, amikor a legtöbb családnak már kiürült a pénztárcája, közös bográcsozást szervez hátrányos helyzetű településeken. Jó a kapcsolatuk a helyiekkel és az ottani tanodák működtetőivel, szívükön viselik a településen szegénységben élő gyerekek sorsát. Rendszeresen szerveznek programokat, oktató- és sporteseményeket, hogy a gyerekek és a fiatalok élményeket, tapasztalatokat, ismereteket szerezhessenek, mindennapi világukon kívül is. A tanulás és a sport egy kitörési lehetőség a szegénysorból, ha van, aki végigkíséri a gyerekeket a folyamatban.

Bár az alapítvány önkéntesei sajnos nem tudnak minden nap ott lenni, a hóvégi főzéseket azért is szervezik, mert ez jó lehetőség a rendszeres találkozásokra, így részei tudnak maradni egymás életének. Mi is szeretnénk ebben segíteni!

AMIHEZ MOST A TÁMOGATÁSOTOKAT KÉRJÜK: 150 ezer forintra van szükségünk, hogy 120 adag étellel megtámogassuk a hóvégi közös bográcsozást. A képlet tehát egyszerű: Plusz 1 üst = 120 adag étel = 150 000 Ft!

Ha a megjelölt összegnél netalántán több jönne össze, vagy kevesebb pénzből is kijönne a lenti mennyiség, az adományaitokat ugyanerre a célra használjuk majd fel később, egyeztetve a helyben kapcsolatot tartó civilekkel.

BEVÁSÁRLÓLISTA – MI KELL EGY ÜSTBE?
30 kg sertéshús
2 kg szárazkolbász
5 kg hagyma
3 kg paprika / lecsóbefőtt
5 kg bab
5 kg száraztészta
1 kg sertészsír
fűszerek, gulyáskrém, fokhagymakrém, pirosarany.

Az alapítvánnyal közösen részt is vennénk a főzésen. Ha nektek is kedvetek támad velünk jönni az ismerkedős bográcsozásra a szendrőiekkel: HÍVJATOK! Kapcsolat: 06 30 78 20 479 (Juhász Veronika)