34567910Liget1 - Georgina Mucsi
2

Leírás

A Hétágfa inkább közösség, mint hivatalos egyesület. Legfontosabb célkitűzésünk az élhetőbb életért tett szemléletformálás. Főként a fejlesztő gyermekprogramok, a hagyományőrzés, a testi-lelki egészségfejlesztés, az alternatív és művészetterápiás módszerek, valamint a környezettudatosságra nevelés (pl. ehető természet, közösségi biokert) jelentik alappilléreinket.

A fenti szellemiség szerint, természetközeli környezetben működünk a Hétágfa Ligetben, Kistótfalu mellett, a Villányi-hegység északi oldalán. Hosszú távú célunk itt egy önfenntartásra törekvő, nyitott közösség létrehozása, s egy központ, szellemi műhely működtetése, amit magunk között úgy hívunk: “a valóság szigete”.

A tagok anyagi hozzájárulásából megvásároltunk a szőlőhegyen egy zártkerti ingatlant. A területet és a rajta lévő présházat Hétágfa Liget néven közösségi színtérként, egyesületi programok helyszíneként is használjuk.

Tartottunk Falunapon kézműves játszóházat, szerveztünk háromnapos női tábort, télűző farsangi mulatságot. Rendszeresek az évkör fontos ünnepeihez kapcsolódó programjaink. Ami hiánypótló, a természetben való túlélést modellezzük egy pár napos bushcraft táborral minden szeptemberben (csak arra kell vigyáznunk, hogy ne lőjenek le a vadászok – eddig még megúsztuk). Fogadtatásunk mind az önkormányzat, mind a lakosság részéről pozitív és együttműködő. Kocsma nincs, így  – tudtunkkal  – csak mi, gyüttmentek vagyunk a helyi közösségépítők.

Most a Hétágfa Liget területén található, összedőlőfélben lévő présházat szeretnénk kacsalábon forgó palotává alakítani, és mellé egy relaxteraszt szeretnénk létrehozni.
Ehhez kérjük a segítségeteket.

Szellemi tőkénk ugyan jókora, forrásaink viszont igen hiányosak. A felújításhoz van már nagyon szép építészeti tervünk, 7×2 kezünk a munkálatok kivitelezéséhez, de a pénz még hiányzik, de nagyon.
Tervünk (már a felújítással is) mozgósítani a passzivistákat, illetve felvettük a kapcsolatot a Sárkollektíva remek csapatával, és ha sikerül, egy képzés keretében megtanítanák a vályogozás alapjait az ez iránt érdeklődőknek, így közösen alakítanánk kacsalábon forgó palotává a rogyadozó présházunkat. A présház és a terasz közösségi funkciót is betöltene (workshopok, műhelynapok, szürkemarha-találkozók), ahol a helyi és környékbeli lakosoknak is magas színvonalú programokat kínálunk.
A relaxteraszon népi játékokkal és újrahasznosított bútorokkal várjuk a csillagnézőket, ábrándozókat – és persze a passzivistákat!

 

További fotók a ligetről és a présházról: https://hetagfa.weebly.com/galeria.html

Honlapcímünk: https://hetagfa.weebly.com/
Fent vagyunk a Facebookon is: https://www.facebook.com/hetagfa
Írtak már rólunk itt: http://flavor.hu/elet/bushcraft/,
Meg itt: https://gyogyirral.blog.hu/2017/10/16/eletcsiholas,

Relaxteraszt a Hétágfa Ligetbe!

Ketfarkukutya

  • 100000 Ft

    Cél
  • Ft

    Eddig összejött
  • 0

    Nap van hátra
Így állunk: :
0%
Minimális összeg: Ft0 Maximális összeg Ft0
Kistótfalu,

Ketfarkukutya

86 Projekt | 0 Likeolt projekt

Bővebben.

About the campaign creator

×
Ketfarkukutya
Kistótfalu,
86 Projektek | 0 Likeolt projektek

Kontakt

FB link