termekkep

Leírás

Szeretnénk minél több utcán élő embert lakásba segíteni.
Ha mínuszos hírt kellene írni arról, amibe fogtunk, az így szólna. A teljes történet viszont sokkal hosszabb és összetettebb ennél – és a végén, persze, a ti segítségeteket is kérnünk kell majd.

 

Ágnes és Béla évek óta az utcán él. Egy téli ételosztáson találkoztunk először, majd másodszor is, aztán a kapcsolat valahogy megmaradt.
Ágnes és Béla története tipikus: ha volna munkájuk, lenne pénzük, és ha lenne pénzük, élhetnének munkásszállón vagy albérletben. Ha volna emberhez méltó szállásuk, tudnának tisztálkodni, mosni, és ha rendben tudnák tartani a dolgaikat, lehetne munkájuk is. Ördögi kör.

Egy tizennégy négyzetméteres, kétágyas szoba egy munkásszállón 126 ezer forintba kerül most a XI. kerületben. Ez beláthatatlan vagyon annak, aki az utcán él.
Ezért a pénzért közös zuhanyzó, mosdó, konyha és kb. tizenöt szobánként egy tévével felszerelt nappali jár a saját szoba mellé. Ágnesnek és Bélának ez óriási ugrás az életminőségükben.
Létezik ennél olcsóbb szállás is, és azon vagyunk, hogy megfelelőbbet találjunk, de most a helyzet adott volt, és hirtelen csak itt találtak helyet.

Az első hónap árát a Kutyapárt megelőlegezte, úgyhogy Ágnes és Béla egyelőre június 30-ig maradhat a szállón. Addig keresünk albérletet, ami talán olcsóbb is lesz, és a munkásszállóval szemben oda be is tudnak jelentkezni majd. (A lakcím a munkavállaláshoz is elengedhetetlen.)

Tudjuk jól, ez az egy hónap csak ideiglenes segítség arra, hogy a megfelelő ellátók és segítőszervezetek támogatásával Ágnes és Béla új életet kezdhessen – de minden az első lépéssel kezdődik.

 

Abban kérjük  most  a segítségeteket, hogy továbbra is támogatni tudjuk őket (a szállás most ki van fizetve, de élelemre, utazásra még nem futja, erre és a további hónapokra is gyűjtünk), és ha módunkban áll, másokat is felkarolhassunk így. Célösszegként egyhavi díjat jelöltünk meg, de minden további forintot is Ágnesre és Bélára, illetve az ő sorstársaikra költjük. (Dokumentáljuk, természetesen.)

 

A szereplők nevét és a történet bizonyos részleteit “Ágnes” és “Béla” védelmében megmásítottuk.

 

Utcáról átmeneti otthonba segítünk rászorulókat

Ketfarkukutya

  • 126000 Ft

    Cél
  • 1001240 Ft

    Eddig összejött
  • 0

    Nap van hátra
Így állunk: :
794.63%
Ennek a gyűjtésnek már vége.
Budapest, XI. kerület, Magyarország

Ketfarkukutya

86 Projekt | 0 Likeolt projekt

Bővebben.

About the campaign creator

×
Ketfarkukutya
Budapest, XI. kerület, Magyarország
86 Projektek | 0 Likeolt projektek

Kontakt

FB link