mkkp-1mkkp-2mkkp-3
asz-cover

Veszélybe került a működésünk – segíts, hogy folytathassuk, amiben a legjobbak vagyunk!

Ketfarkukutya

  • Ft

    Cél
  • 3910989 Ft

    Eddig összejött
  • 0

    Nap van hátra
Így állunk: :
0.00%
Ennek a gyűjtésnek már vége.
Budapest, Magyarország

Ketfarkukutya

86 Projekt | 0 Likeolt projekt

Bővebben.

About the campaign creator

×
Ketfarkukutya
Budapest, Magyarország
86 Projektek | 0 Likeolt projektek

Kontakt

FB link

!! FRISSÍTÉS !!
Nehezen jutunk szóhoz a meghatottságtól: kevesebb mint 24 óra alatt összedobtátok nekünk az Állami Számvevőszék által kiszabott bírság teljes összegét. Köszönjük szépen!!! A közvetlen veszély ezzel elhárult, nem kell radikálisan visszavágnunk a városfelújító és egyéb projektjeinket, amelyekben mindig is a legjobbak voltunk.

A gyűjtést ettől függetlenül folytatjuk, mivel a befolyt adományok nagyjából arra elegendőek, hogy úgymond “nullán” legyünk. Továbbra is a fejünk felett lebeg a másik ÁSZ-vizsgálat, amely közel 200 millió forintról szól – reméljük, hogy ebben végül nem büntetnek meg bennünket, az esélyét ugyanakkor nem lehet kizárni.

Emellett fontos volna félretennünk a jövő évi önkormányzati és EP-választásra is, ezekre ugyanis nem jár külön kampánytámogatás, a pártoknak ezt maguknak kell kigazdálkodniuk. Szeretnénk, ha a lehető legkevesebbet kellene ilyen célra átcsoportosítanunk, hiszen ennyivel kevesebb buszmegálló-felújítást, street art akciót, növényültetést vagy épp ételosztást tudunk szervezni. Tehát ezután is nagyon hálásak leszünk minden egyes forintért – ígérjük, jó célokra használjuk majd!

Korábban írtuk:

Április végén számoltunk be arról, hogy „tiltott pártfinanszírozással” vádol bennünket az Állami Számvevőszék. Ez elég rosszul hangzik, de a mi esetünkben nem amerikai magyarok szorgosan gyűjtögetett mikroadományairól van szó, az ok ennél jóval prózaibb: a 2020-2021-es évek ellenőrzése során arra jutottak, hogy a táborunk szervezése és az irodánk bérlése esetében nem volt eléggé elkülönítve a Kutyapárt és az általa létrehozott Savköpő Menyét Alapítvány költése.

A döntés jogalapját vitatjuk, itt írtunk részletesen arról, miért tartjuk hülyeségnek ezt a konkrét határozatot, illetve az egész pártalapítványi rendszert. A lényeg azonban sajnos adott: 11 millió forintos büntetést szabtak ki ránk, amelynek egyik felét már le is vonta a Magyar Államkincstár. Más pártoknak ez csak aprópénz, nekünk viszont súlyos érvágás: a költségvetésünk jelentős hányada esett ki egyik pillanatról a másikra.

 

Emiatt radikális lépésekre kényszerülünk: ha nem sikerül növelni a bevételeinket, kénytelenek leszünk a töredékére visszavágni a városfelújító és egyéb projektjeinket. Ezt érthető okokból szeretnénk elkerülni, hiszen a párt működésének lényegét lehetetlenítené el. Köszönjük, ha hozzá tudsz járulni ahhoz bármekkora összeggel, hogy folytathassuk, amiben a legjobbak vagyunk!